Pēc īstās receptes jau septembrī uz izstādi “Riga Food 2022”!


No 8. līdz 10. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisināsies Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde “Riga Food 2022”, kas piedāvās vērienīgu starptautisku un pašmāju uzņēmumu ekspozīciju, B2B pasākumus, meistaru un pārtikas produktu konkursus, jaunumu prezentācijas, izglītojošus seminārus, aizraujošus šovus un meistarklases.

Trīs dienas Ķīpsalā profesionāļi varēs iegūt jaunus lietišķos kontaktus un zināšanas, veicināt sava biznesa attīstību, savukārt ikviens gardēdis – ļauties gastronomiskam baudījumam, smelties idejas savai ēdienkartei un nogaršot daudz ko jaunu.

“Riga Food 2022” savus jaunākos produktus un pakalpojumus prezentēs vairāk nekā 400 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, ASV, Gruzijas, Kanādas, Itālijas, Spānijas, Malaizijas, Meksikas, Moldovas, Ungārijas, Ukrainas, Uzbekistānas, Vācijas, Polijas, Portugāles – kopumā no vismaz 25 valstīm. Izstādē būs 12 valstu – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ungārijas, Ukrainas, Itālijas, Spānijas, Uzbekistānas, Gruzijas, Kanādas, Malaizijas, Moldovas – nacionālie kopstendi.

“Mēs dzīvojam attiecību laikmetā, kad ļoti svarīgs ir tiešs kontakts – gan komunikācijā ar esošo klientu, gan jaunu meklējumos. Lielisku vietu darījumiem piedāvā izstāde “Riga Food”, kur uzņēmumi īsā laikā plašai auditorijai var prezentēt savu piedāvājumu un ļoti ātri iegūt atgriezenisko saiti. Šogad jūtam īpaši lielu ārvalstu uzņēmēju interesi, kas pavērs iespējas starptautiskiem darījumiem,” uzsver “Riga Food” vadītājs Rolands Nežborts.

Latvijas ražotāji vienkopus
Šogad Latvijas nacionālajā kopstendā darbosies un savus jaunākos produktus piedāvās gaļas nams “Ādaži”, “Jaunpils pienotava”, garšvielu ražotājs “Valežs” un Latvijas Maiznieku biedrības biedri – “Dona”, “Lāči”, N. Bomja maizes ceptuve “Lielezers”, “Hanzas maiznīca”, SIA “Puratos Latvia” (“Pūres” produkti) un “Orkla Group” uzņēmums “Lanordija”.
Jau trešo gadu pēc kārtas izstādē varēs iepazīt visu Latvijas nozīmīgāko zivrūpnieku produkciju. Zivrūpniecības nozares kopstendā startēs deviņi uzņēmumi: holdinga grupas “Gamma-A” uzņēmums “Līcis-93”, “Karavela” ar zīmolu “Kaija”, “Unda”, “Verģi”, “Brīvais Vilnis”, “BraDava”, “Syfud”, “Sudrablīnis” ar gatavo maltīšu zīmolu “Express Gourmet” un "Royal Nordic”.

Baltijas valstu inovācijas

Izstādē varēs iepazīties ar visu trīs Baltijas valstu sasniegumiem pārtikas nozarē. Apmeklējot Latvijas un Baltijas inovāciju stendus, varēs apskatīt vairāk nekā 25 uzņēmēju, zinātnieku un pētnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus pārtikas nozarē. Interesenti varēs nobaudīt inovatīvus vegānu produktus, piemēram, BEZpienu, kukaiņu pulveri cilvēku pārtikai, tostarp, makaronus ar kukaiņu pulveri, kā arī eksotisku, Latvijā audzētu augļu produktus. Tāpat varēs iepazīties ar unikālām tehnoloģijām, piemēram, zīmola “PUPUCHI” pupiņas un lēcas tiek grauzdētas, izmantojot mitrās grauzdēšanas metodi, bez eļļas. Latvijas un Baltijas inovāciju stendus izstādē organizē Latvijas Tehnoloģiskais centrs.

Pavāru cīņas
Lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru un pavārzelli, 9. septembrī izstādē notiks konkursi “Latvijas gada pavārs 2022” un “Latvijas gada pavārzellis 2022”, kur jaunie talanti cīnīsies par “Reaton Zelta pavārnīcu” un “Reaton Koka pavārnīcu”. “Konkurss ir pamatīga pieredze, kas garantē jaunus kontaktus. Pavāri, studenti, nozares pārstāvji un interesenti, nāciet vērot sacensības, iedvesmojieties un atbalstiet savu favorītu!”– aicina trīskārtējais titula “Latvijas gada pavārs” ieguvējs šefpavārs Dinārs Zvidriņš, kurš pagājušā gadā kļuva arī par konkursa “Bocouse d’Or" Eiropas atlases dalībnieku. Savukārt 10. septembrī konkursā “Zero Waste Challenge” sacentīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas profesionālo skolu komandas. Sacensību moto: “Padomā par atkritumu daudzumu pārtikas rūpniecībā!”

Programma profesionāļiem
Izstādē notiks pasākumi profesionāļiem par aktualitātēm pārtikas nozarē. 9. septembrī plkst. 11.00 uzņēmēji un pārtikas nozares profesionāļi ir aicināti uz semināru “Inovatīvi un ilgtspējīgi risinājumi pārtikā un iepakojumā”, kurā stāstīs par atbalsta instrumentiem pārtikas uzņēmējiem, par auzu proteīna uzturvērtību un vērtīgo olbaltumvielu avotu – pākšaugiem. Semināra noslēgumā būs diskusija par mūsdienu izaicinājumiem iepakojuma nozarē.
Vienlaikus konferenču zālē Nr. 3 norisināsies starptautiska kontaktbirža biznesa kontaktu dibināšanai. Šobrīd dalību kontaktbiržā ir pieteikuši 102 uzņēmēji no 21 valsts. Pievienojies un iegūsti jaunus kontaktus un zināšanas! Kontaktbiržu un semināru organizē Latvijas Tehnoloģiskais centrs sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti un Latvijas Pārtikas federāciju.

World Beer Lounge
8. un 9. septembrī no plkst. 14.30 līdz plkst. 17.30 uz Atvērtās skatuves kāps Latvijas bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms un “Riga Food 2022” apmeklētājiem piedāvās nobaudīt vairāk nekā 25 pasaulē populārākās alus šķirnes, kā arī pastāstīs par alus un ēdienu saderības pamatprincipiem. Vēl “World Beer Lounge" varēs uzzināt mītus, nepatiesības par alu un savai gaumei atbilstošākā alus izvēli. Interesenti tiks aicināti piedalīties dažādos alus zināšanu konkursos!

“Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Vairāk: www.bt1.lv

Seko “Riga Food” jaunumiem arī sociālajos tīklos:
www.facebook.com/rigafood
www.instagram.com/fair_riga_food/



303350445_11607.jpg
712235452_11607.jpg
1856159326_11607.jpg
701087808_11607.jpg
435372023_11607.jpg
1604975636_11607.JPG
1800986074_11607.JPG
897547223_11607.jpg
818443738_11607.jpg
715020336_11607.jpg
464700623_11607.jpg
1917851074_11607.JPG
1647342395_11607.JPG
482530438_11607.JPG
219587913_11607.JPG
845212136_11607.JPG
1258568207_11607.jpg
739979674_11607.jpg
519209137_11607.jpg
1031975331_11607.jpg